Vi skaper håp i Kambodsja
En av våre valgfrie skoleturer går til dette spennende landet, Kambodsja - Som har så mye vakkert og fint å vise oss. Samtidig står landet også i mange utfodringer. Det er her vi kommer inn!
Det er ingen selvfølge med utdanning, et trygt sted å bo, samt økonomisk trygghet. I Kambodsja er dette tildelt de heldige. Systemet for å ivareta mangfoldet av mennesker er langt ifra optimalt i landet, og mange minoriteter og utsatte folkegrupper faller utenfor.
Du, sammen med Folkehøgskolen Sørlandet, bidrar til å utjevne forskjellene og skape likeverd.
Der nøden er stor er, ofte også håpet like stort - håpet om at det en dag skal bli bedre.
Hva oppnås ved å støtte dette prosjektet?
- Gjennom studentinternater gir vi studenter et trygt og godt sted å bo, til en overkommelig pris. Her legges det til rette for gode studieforhold slik at den enkelte lykkes med eksamen og får en fullverdig utdannelse. Det er stadig behov for flere plasser og vi ønsker å øke kapasiteten slik at flere får denne muligheten.
- Menneskehandel er et stort problem i Kambodsja og mange unge lokkes til «gode jobber» i utlandet. Vi motarbeider denne virksomheten ved å mobilisere lokalsamfunnene til å beskytte og hjelpe unge mennesker til å motstå useriøse og farlige jobbtilbud. Gjennom å tilrettelegge for utdanning og gi yrkesopplæring svekkes sannsynligheten for å bli offer for denne typen virksomhet.
- Vi gir også ledertrening for ungdom gjennom klubber og grupper, slik at de blir bedre rustet til å møte utfordringene fra menneskehandel og til å bli tatt på alvor i samfunnet.
- Gjennom yrkesopplæring og rentefrie låneordninger gis det muligheter for å bygge økonomisk trygghet, for seg selv og sin familie, ved å starte og drive eget inntektsgivende arbeid. Det som her bygges gir ofte grunnlag for flere generasjoner – sirkeløkonomi.
Vi arrangerer altså valgfri skoletur til Kambodsja. Da skal vi bli kjent med mennesker som har fått en ny mulighet takket være dette viktige arbeidet som skole får være med på å støtte. Les mer om Kambodsjaturen her.
Bilder: (C) Audun Nedrelid