Valgfag

De to valgfagene du velger hvert semester strekker seg ut til en dobbeltime hver uke. Valgfagene vi tilbyr om høsten varierer fra de vi tilbyr om våren, slik at du får flest mulig valgmuligheter.

Eksempler på valgfag som vi tilbyr*:

Personlighetstpsykologi

Bli mer bevisst på ulike personlighetstyper og finn ut mer om deg selv.

        

Matlaging

Vi er opptatt av baking og å lage småretter, med ernæringsriktig, variert og god mat.

Drama

I dette faget ønsker vi å øke selvfølelsen og utvikle skapende evner og anlegg hos deg ved bruk av ulike dramateknikker.

 

Fotball

Spill mye fotball! Når forholdene tillater det, spiller vi fotball ute på flott kunstgressbane! Uansett blir det mange spark på ballen! Mye fotballglede, kom og vis oss hva du kan!

Street Art

Her kan du lære mer om street art og lage et eget bilde inspirert av kunstnere som Dolk og Banksy.

 

Hybelmat

Få en innføring i hvordan du kan lage raske og sunne måltider på hybelkjøkkenet!

Håndball

Håndball er en kjempekjekk lagidrett! Bland sammen en bit kondisjonstrening, noen desiliter sosialisering og en spiseskje teknikktrening så får du innholdet i håndball valgfag! :)

 

Interiør

Følg med på trendene, og puss opp eget møbel etter personlig stil og smak!

Jegerprøven

Benytt muligheten til å få tilegnet deg kunnskapen for å få tatt jegerprøven! Teori og praksis!

  Kostyme

Vi setter opp en felles musikal, og lager mange av kostymene selv. Liker du håndarbeid, og er kreativ er dette kanskje et valgfag for deg?

Media

Bli med i mediagruppen for årets musikal. Mange oppgaver skal fordeles når vi skal lage en felles musikal, og er du god til å bruke media er dette kanskje et valgfag for deg?

 

Kom i form

I skolens egen gymsal og styrketrenings-rom er det gode muligheter for å bygge opp en allsidig og godt trent kropp. Et flott supplement i hverdagen til deg som liker å holde deg i form

Minikor

Det er gøy å synge! Dette tilbys ofte som et lite valgfag som har som mål å bidra med flotte sangprestasjoner på diverse arrangementer på skolen

 

Verksted

Innføring i sveising, bruk at verktøy og utstyr og enkelt vedlikehold på bil. Dersom du er kreativ kan du lage brukskunst ved hjelp at stål og sveiseapparat.

Kulisser / Musikal

Vi setter opp felles musikal og har behov for kulisser og rekvisitter. Er du kreativ og liker praktisk arbeid er dette kanskje et valgfag for deg?

 

Scenearbeid

Bli med å lær scenearbeid i praksis! - Faget blir tilbudt som en del av musikalarbeidet på skolen! Alle velfungerende musikaler må ha en god gjeng med scenearbeidere på plass!

Swing

Lær grunnleggende kunnskaper om swing! Mye praksis! :)

 

Veiledning

En mulighet for å finne ut mer om veien videre! Hva skal du bli? Det er godt mulig at du få svar på noe av det du lurer på om fremtiden din!

Smykkedesign

Lær ulike teknikker for smykkelaging. Bruk dine kreative sider og skap noe vakkert.

 

Gitar

Et kurs for nybegynnere og for dem som har litt erfaring. Det legges vekt på besifringsspill, samspill og akkordlære.

Minikor

Her har vi et kortilbud til deg som er spesielt glad i å synge.

 

Matematikk

Først og fremst rettet mot deg som ønsker å forbedre matematikk-karakteren fra videregående! - En god mulighet for deg som vil vedlikeholde og utøke dine kunnskaper fordi du skal ta opp fag senere.

Band

Er du god til å spille? Vi setter opp en musikal, og du har mulighet til å bidra med ditt talent!

 

Båtførerkurs - teori

Båtførerprøven er i dag obligatorisk for alle som vil kjøre båt over en viss størrelse. Her får du innføring i hvordan du kan ferdes trygt på sjøen. På slutten av kurset får du mulighet til å avlegge eksamen i båtførerprøven.

Volleyball


Bli enda bedre til å spille volleyball! Lær grunnleggende forståelse av spillet. Mye praksis!

 

Årbok

Alle vet at det er veldig kjekt å ha gode minner fra folkehøgskolen til å se tilbake på i ettertid. Har du en liten skribent i magen, eller liker godt å ta bilder!? - Da kan årbok valgfag være akkurat hva du skal velge. Sammen i et team skal vi lage en årbok som tradisjonelt blir veldig populær blant elevene. Du får muligheten til å sette ditt personlige særtrekk!

Dans

Dette er et valgfaget for deg som liker og danse og allerede kan bevege deg til musikk. Dette er et valgfag som legger opp til at du selv skal være med å utforme danser som skal bli vist på skolen i ulike sammenhenger. En veldig naturlig sammenheng er i forbindelse med musikalen som vi hvert år setter opp!

 

Foto


Lær basiskunnskaper om foto. Bli bedre og mer bevisst på å ta gode bilder. Du vil lære mer om begreper som lukker, blender, ISO, eksponering, fokus, lysmåling, histogram, RAW, komposisjon og mere til!

Musikalskriving

Hvert år settes det opp en fellesmusikal på skolen. En musikal som alle elever skal være med på! - Og det er klart at vi trenger en god historie til noe slikt... Så har du interesse for å skrive manus, er jo dette valgfaget midt i blinken for deg!

 

Strikking / hekling

Et flott julegave-valgfag! :) Du må ikke kunne strikke fra før! - vi kan gjerne lære deg ulike teknikker.

Pay it forward

Enkel innføring i diakoni med praktiske oppgaver!

 

Slektsgransking

Finn ut mer om dine røtter og forfedre. Sett opp ditt slektstre. Innføring i bruk av kilder.

Musikkproduksjon

Musikkproduksjon tar for seg utstyr, kunnskap og de stegene som er for å kunne spille inn eller lage en sang. I løpet av dette valgfaget skal du ha vært gjennom prosessen med å lage en sang fra ide til sang i mp3-format. 

 

 Vokalgruppe

Et tilbud for gutter og jenter som har lyst til å synge flerstemte arrangementer av poplåter, julesanger etc.. Vi samarbeider med band-valgfag, og opptrer sammen med demi bl.a musikalen og på juleavslutningen.

Engelsk

Engelsk valgfag er en mulighet for deg til å bli bedre i engelsk. Uansett om du kan mye fra før, eller om du ikke har studert engelsk før. 

   
     
 * Vi tar forbehold om endringer i fag -og linjetilbud. Noen av valgfagene kan også komme til å bli arrangert som kveldskurs.