SlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshow

Multisport

Aktivt og spennende

Multisport gir deg et år fullt av spenning, utfordringer og gode sportsopplevelser. Det er stor variasjon i aktivitetene, og du er selv med og bestemmer hva vi driver med. Nytt skoleår betyr nye elever med sine ønsker. Derfor blir ikke opplegget spikret før vi har snakket med dere. Multisport vil garantert gi deg et drømmeår!

Timeplan og innhold

Linjefag (13 t / u)

 • Praktisk sport og idrett
 • Turer
 • Basistrening
  • Styrke
  • Utholdenhet
  • bevegelse
 • Seminarer ved spesialister innenfor akutelle emner

Aktuelle turer

 • Treningsuke til Kanariøyene
 • Frivillig fotballtur til England (ikke inkludert i linjekostnadene)
 • Aktivitetstur til Danmark
 • Skitur til Hovden
 • Golfturer
 • Padleturer
 • Diverse dagsturer
 • Actionturer:
  • Elverafting
  • Havrafting
  • Klatring
  • Paintball
  • Go-Kart

Hva holder vi på med?

På Multisport legger vi vekt på at du skal komme i bedre form! Vi prioriterer basistrening som bygger kroppen på en sunn og god måte. Målet vårt er at du skal oppleve fremgang i både styrke, bevegelighet og utholdenhet.

I løpet av året vil vi holde på med mange ulike idretter. Foruten de tradisjonelle ballidrettene kommer du til å få muligheten til å prøve ut aktiviteter du kanskje ikke har vært borti før; golf, curling, ultimate, kampsport, skiskyting etc.

Kristiansand

Kristiansand er Norges idrettshovedstad. Høy kompetanse innen idrett ved Universitetet i Agder er noe vi kan nyte godt av. Nye idrettsanlegg som Sør Arena, Aquarama, Idda Arena o.l. i tillegg til mange treningsstudio og idrettsklubber gir oss gode muligheter.

Fasiliteter

 • Skolen har svømmebasseng, nytt moderne treningsstudio (165m2), nyoppusset gymsal, fitnessrom og gressbane
 • Bygda har kunstgressanlegg, stor hall, beachvolleybaner, lysløype med skiskytterarena, klatrevegg, tennisbane, fiske- og padleelv og terreng med gode joggemuligheter.
 • Turer går til ulike idrettsanlegg (store helsestudio, golfbaner, alpinanlegg, badeland, rapelleringsvegg, curlinghall og lignende)

Vi har gode treningsmuligheter; både på skolen og i nærområdet.

Vi skal også på noen fantastiske linjeturer:

Treningsleir på Kanariøyene

Ukesopphold på Kanariøyenes største sportsresort. Når temperaturen daler og høstmørket senker seg over Norge, reiser vi til sol og varme på kanariøya Fuerteventura. Der bor vi på et velrenommert sportsresort med et imponerende utvalg fasiliteter og treningstilbud.  Stedet har nær sagt alt du kan tenke deg av idrettsanlegg og aktivitetstilbud. Det er en sandstrand på området samt flere svømmebasseng. Standarden på resortet meget bra. Det er buffet til alle måltider. Buffeten er svært innholdsrik og delikat. Gled deg!

Skitur til Hovden

Fantastisk vinteruke på Hovden, en av Norges største skidestinasjoner. Her er det størst fokus på Alpint/Snowboard/Telemark i et moderne skianlegg tilrettelagt for alle nivå. Terrengparken er regnet som en av de beste freeski- og snowboardparkene i landet. I tillegg tilbyr Hovden svært godt preparerte langrennsløyper, et eksotisk badeland, skøyte/hockeybane og mye mer. Helt ideelt for Multisport!

Muligheter for Premier League-kamp

Valgfri fotballtur til England sammen med fotballinja, der vi får se en av verdens beste ligaer i aksjon (ikke inkludert i linjepengene)

Actiontur til Evje

Vi kommer også i løpet av året til å få med oss en heftig actiontur til Evje med ekstremsport i fokus!

Kostnader

Linjekostnader for 2018 / 2019: 20 000 kroner.

Studieturer

I tillegg til linjeturene som Multisport skal reise på (Kanariøyene, Hovden, Danmark ++), får du også muligheten til å reise på felles studietur sammen med andre elever på skolen. Fellesturene arrangeres samtidig, og du kan velge mellom én av de følgende fire turene: Hovden-Oslo*, Budapest, Kenya og Ecuador (les mer om priser og turinnhold på tursidene)

*Hovden-Osloturen er inkludert i skolepengene, og det medfølger ingen ekstra kostnader

Dette sier elevene
Jonas Husøy Jonas Husøy

Hvorfor valgte du Multisport?

Eg valgte Multisport fordi eg er glad i idrett og aktivitet. Eg er ein fotballspelar og eg visste at skulen hadde ein fotballinje, men eg var meir interresert i å få eit "friår" frå fotball der eg heller kunne holde på med variert trening og få nye opplevelsar innen idrett og sport. 

Hva liker du best med Multisport?

Variasjonen. Vi gjer noko forskjelligt kvar veke. Det første vi gjorde på Multisport var å skrive ned hvilke idretter vi hadde lyst til å holde på med. Så har vi brukt året på å gå gjennom dem. Vi har vært innom bl.a golf, rafting, tennis, amerikansk fotball og taekwondo. 

Hvordan fungerer undervisningen?

Undervisningen på Multisport er ganske lik gymnastikkundervisningen som ein er vant til frå vanleg skule. Stort sett har kvar veke eitt tema, til dømes tennis. Då har tennis hovudfokus den veka og intensiteten i de andre timene blir tilpasset i forhold til den idretten som har hovudfokus. Vi bruker stort sett gymsal og området rundt Skulen, men vi pleier også å ha undervisningen f.eks på Spicheren treningssenter i Kristiansand. I tillegg er det muligheiter for elevar å undervise. Dersom nokon er flinke i Volleyball og har holdt på med det i mange år, så kan det fort hende at vedkomande står med fløyta i handa og undervisar medelevar i volleyball. Vi er flinke til å bruke kvarandre på denne måten. Og dersom vi ikkje har ein medelev eller liknande som kan undervise, så skaffar vi det. Vi har hatt instruktørar i Taekwondo, Body Combat, skadeforebyggande trening, etc. Multisport har også timer sammen med andre linjer som Fotball og Helse og velvære. Ein gong i veka har vi grunntrening sammen, som er styrketrening uten vekter, og ein gong i veka der vi trener kondisjon og har uttøying sammen. 

Hvordan har du utviklet deg i løpet av året?

Eg har blitt tryggare på meg sjølv og komt i bedre form, samt fått mange nye vennar.

Hva har du lært i løpet av året?

Å sette pris på det ein har. På folkehøgskule møter ein mange forskjellige personligheiter. Nokon har hatt det bra i livet, mens nokon ikkje har hatt det fullt så bra. Ein får desse inntrykka, og det får ein til å reflektere over det ein har sjølv. Nokon har vore gjennom vanskelige utfordringar, og likevel er de glade og smiler til deg kvar dag. Det å møte slike personer er med på å gjere folkehøgskole til det det er.  I tillegg er det en super opplevelse å bu på internat saman; ein bur så tett på kvarandre at ein får eit samhald som eg trur ein berre kan oppleve på folkehøgskule eller i forsvaret. Ein blir  nesten som ein familie.

Hvorfor skal noen velge Multisport på FHS Sørlandet?

Dersom du er ein person som liker å bruke kroppen og utrette noko iløpet av dagen, då er Multisport noko for deg. Multisport tilbyr deg en variert, lærerik og til tider slitsom kvardag med ulike utfordringar og mykje latter. FHS Sørlandet tilbyr deg alt det du trenger for å komme i form, og området rundt har fine terrengløyper og fin natur å være aktiv i. Multisport har og ein god lærar som har høg kompetanse og er flink til å tilpasse nivået og intensiteten i forhold til elevane, samt komme med nye øvelsar og aktiviteter som er spennende. Dersom du vil ha eit folkehøgskoleår der du får mange nye opplevelsar og gleder deg til skuletimane, da bør du velgje Multisport på Folkehøgskolen Sørlandet.