SlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshow

Helse og Velvære

- overskudd

Det finnes et hav av muligheter til å komme i god form. På Helse og Velvære er målet at du skal lære mer om å ta vare på kroppen din. Vi hjelper deg til å ta noen steg videre: Om du allerede har gode treningsrutiner, vært på toppen tidligere, eller om du ikke har kommet skikkelig i gang enda, hos oss har du gode muligheter! Alt du trenger er en real dose motivasjon, så skal vi sørge for at du får kjenne på litt melkesyre og høyere hjertefrekvens!

Timeplan og innhold

Linjefag

 • Variert Trening:
  • Styrketrening
  • Spinning
  • TRX / slyngetrening
  • Zumba
  • Tabata
  • Cross-fit
  • Grunntrening
 • Aromamassajse
 • Mat og ernæring
 • Psykologi
 • Treningslære
 • Seminarer med spesialister innenfor aktuelle temaer

Vi fyller dagene våre med en innholdsrik meny:

 • Allsidig og variert trening. Vi hjelper deg til å oppnå en mer gjennomtrent kropp med gode ukentlige treningsøkter.
 • Sunn og variert mat står på dagsorden. På timeplanen er det satt av tid til å lære og bli inspirert til å lage mat som både er velsmakende og bra for deg.
 • Regelmessige økter med grunntrening.Her står generell bevegelighet, kondisjon og styrketrening i fokus.
 • Naturen i nærområdet vil bli flittig brukt til turer og trening.
 • Besøk til et SPA-hotell
 • Slapp av med behagelig massasje - lær selv å massere! Regelmessige økter på skolen
 • Treningsøkter på treningssenter med f.eks spinning, Zumba, step, pilates og sirkeltrening
 • Forstå hvordan kroppen din henger sammen. Du får en teoretisk innføring innen anatomi og fysiologi - god bagasje å ha med seg til videre studier.
 • Bassengtrening

Treningsmulighetene på skolen

Vi er stolte over treningsfasilitetene på skolen vår. Vi har digitalisert store deler av skolen inn i 3D-modeller. Klikk på modellen under og ta en tur innom styrkerommet vårt!

I tillegg til styrkerommet har vi også tilgjengelig svømmebasseng, fitnessrom / speilsal og gymsal.

Egentrening

Det er også gode muligheter for trening på egen hånd. Skolens lokaler er tilgjenglige store deler av dagen. Styrkerom, basseng, gymsal og speilsal/dansesal står til disposisjon for å gi gode treningsforhold.

I en hektisk hverdag er alle tjent med å ha en kropp i balanse. Ikke nøl med å velge Helse og Velvære, dette er en investering for fremtiden!

Linjetur til Fuertaventura

Klassen reiser til Kanariøyene i Spania når kulda setter inn her i fedrelandet. Hovedfokuset på denne turen blir aktivitet, trening, avkobling og rekreasjon! – Vi skal ta oss tid til daglige treningsøkter, i moderne og flotte fasiliteter. I tillegg til denne linjeturen velger du en av våre felles studieturer. Les avsnitt "studieturer" like under.

Kostnader

Linjekostnader for 2018 / 2019: 17 000 kroner.

Studieturer

I tillegg til linjeturene som Helse og Velvære skal reise på (Kanariøyene og Danmark++), får du også muligheten til å reise på felles studietur sammen med andre elever på skolen. Fellesturene arrangeres samtidig, og du kan velge mellom én av de følgende fire turene: Hovden-Oslo*, Budapest, Kenya og Ecuador (les mer om priser og turinnhold på tursidene)

*Hovden-Osloturen er inkludert i skolepengene, og det medfølger ingen ekstra kostnader

 

 

 

 

Dette sier elevene
Sara Halvorsen Sara Halvorsen

Hvorfor valgte du å gå på Helse og Velvære?

Jeg valgte å gå på helse og velvære fordi at jeg syntes at det linjen hadde å tilby passet meg perfekt. Spaopplevelser, spaniatur, trening, matlaging og massasje annenhver fredag hørtes ut som et drømmescenario for meg. I tillegg er jeg opptatt av hudpleie og sminke, og linjen tilbyr et hudpleiekurs, noe jeg syntes virket veldig spennende. Vi har også veldig mange forskjellige og morsomme former for trening, f.eks. trx, step, spinning og zumba, i tillegg til jogging og styrketrening.

Hva liker du best ved å være elev på Folkehøgsolen Sørlandet?

Det jeg liker best med å være elev på helse og velvære er at man lærer om kroppen på ulike måter. Man lærer for eksempel hva som skjer fysiologisk under og etter trening, man lærer om psykologi, huden vår og mange andre ting. I tillegg lærer vi klassisk aromamassasje, og det synes jeg har vært veldig gøy!

Hvordan fungerer undervisningen?

Undervisningen er allsidig og morsom. Vi har noen timer i klasserommet, hvor vi lærer både anatomi og fysiologi, og psykologi. Dette blir satt i praksis under treningen vi gjør. Da merker vi selv hvordan pulsen vår øker, og hvordan treningen påvirker oss mentalt. I massasjetimene er man to og to sammen, og vi bytter på å massere og å bli massert.

Hvordan har du utviklet det i løpet av året?

Jeg har utviklet meg masse i løpet av dette året. Jeg har gått fra å være sjenert og skolelei, til å bli utadvent og mye mer positivt innstilt til ting. I tillegg så har jeg fått veldig mange gode venner her!

 

Hva har du lært i løpet av året?

Dette har vært et veldig lærerikt år for meg på mange ulike måter. I tillegg til småting, som å vaske klær, har jeg lært mye om meg selv. Man lærer seg for eksempel det å bo med et annet menneske, det å hjelpe andre, og det å samarbeide om et godt og trygt skolesamfunn.

Hvorfor skal noen velge Helse og Velvære på Folkehøgskolen Sørlandet?

Helse og velvære er en lærerik, morsom og ikke minst veldig behagelig og koselig linje. Hva er vel bedre enn å reise til spa i skoletiden? Eller å trene i solen i Spania? Helse og velvære er en linje jeg anbefaler til alle som liker å trene, lage mat, å få og gi massasje, reise og å lære om kroppen. Jeg har hatt mitt hittil beste år på denne skolen, og det er takket være en fantastisk linje, en fantastisk lærer, og ikke minst en fantastisk skole!