SlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshowSlideshow

Barn i Fokus

- bety en forskjell!

Er du interessert i å lære mer om barns oppvekstvilkår? Ønsker du selv å få et mer bevisst forhold til aktivitet, og selv lære hvordan du kan aktivisere andre? Er du nysgjerrig på hvorfor vi selv og andre oppfører oss slik som vi gjør? Dette er linjen for deg som ønsker å finne ut mer om deg selv og hvordan du bedre kan se og engasjere barn.

Timeplan og innhold

Linjefag

 • Psykologi
 • Pedagogikk
 • Spesialpedagogikk
 • Barnelitteratur
 • Kultur og lek
 • Forming

Fokusområder

 • Fysisk aktivitet
 • Sosial mestring
 • Praksis
 • Kunnskap
 • Menneskemøter

Hva holder vi på med?

Vi ønsker å gi deg verktøy som kan passe til bruk i jobb, studier og i hverdagslivet:

 • Her får du kunnskap om hvilke utfordringer barn står overfor i dag. Hvilke fysiske og psykiske problemstillinger kan vi møte? Hva kan vi gjøre?
 • Vi hjelper deg til å se menneskene rundt deg. Hvilket potensial har vi, og hvordan kan vi være med på å bety en forskjell for andre?

Dagens trend er at barna blir mindre og mindre aktive. – Barn i Fokus vil lære og inspirere deg til lettere å kunne engasjere den kommende generasjon. For å få dette til må vi først engasjere deg! Derfor tar vi deg også med på mye fysisk aktivitet. – Vi skal kose oss på turer i nærområdet! – Dette gir deg et fundament du selv trenger til å inspirere andre til å bli mer aktive. Lek og moro i gymsalen blir det også tid til.

Linjen gir deg en ballast og bevissthet rundt de psykososiale utfordringene som barn sliter med i dag. Hvordan kan du hjelpe til? Vi vil øve oss på å se hverandre og trene oss på å finne ut hvilke behov våre medmennesker har. For å få til dette, ønsker vi å gi deg både praktisk og teoretisk ballast. Den teoretiske ballasten får du gjennom å lære nyttige teorier innen pedagogikk og psykologi.

På Barn i Fokus får du også mange spennende møter med andre kulturer og tenkemåter. Du får utvidet horisonten din gjennom timene vi har sammen med Globalt Fokus og ikke minst Internasjonal linje på skolen.

Studietur til Spania

Når nettene blir lange, og kulda setter inn, da… - reiser vi til Kanariøyene. Her fyller vi dagene med mye aktivitet! Voksne som har et bevisst forhold til å være i aktivitet er gode rollemodeller!

Hvem passer linjen for?

Først om fremst for deg som er interessert i å kunne bety noe for andre. Temaene passer som supplement for mange ulike utdanninger: Sosionom, lærer, barnehagelærer, barnevernspedagog, sykepleier og hjelpepleier.


Om du velger denne linja får du en variert og spennende meny:

 • Lek og moro sammen med barn
 • Ut på tur, aldri sur! Vi skal ut på trivelige utflukter i nærområdet
 • Besøk av barn og foreldre
 • Formingsaktiviteter
 • Barnesanger
 • Innføring i teorier innenfor pedagogikk og psykologi
 • Vi benytter oss av lokalmiljøet og Sørlandet ellers. Vi besøker vernet bedrift, skole, institusjoner og relevante faginstanser som Stines Sofies Stiftelse og støttesenter mot seksuelle overgrep.
 • Vi får besøk av dyktige fagfolk innenfor områder som er relevante. Eksempel på dette er barnevernet og PPT.
 • Oppdag barnas spennende litteratur - og filmverden
 • Vi skal ha praksis! Vi ønsker å gi deg en praksis som vi sammen finner ut passer for deg! Dette kan for eksempel være praksis i skole, barnehage og SFO. Har du andre ønsker for praksisperioden, og det er relevant for linjen, skal vi nok prøve å få dette til!

Tenker du at dette kan være noe for deg? Har du lyst på et annerledes skoleår? Et år med lek, moro, mestring, men også med realiteter og alvor i fokus? Et år å trene deg på å se andre?- Vi tror at et år på Folkehøgskolen Sørlandet vil gi deg større tro på deg selv! En tro på at du har muligheten til å bety en forskjell!

Linjefilm

Kostnader

Linjekostnader for 2018 / 2019: 14 500 kroner

Studieturer

I tillegg til linjeturen som Barn i Fokus skal reise på (Kanariøyene), får du også muligheten til å reise på felles studietur sammen med andre elever på skolen. Fellesturene arrangeres samtidig, og du kan velge mellom én av de følgende fire turene: Hovden-Oslo*, Budapest, Kenya og Ecuador (les mer om priser og turinnhold på tursidene)

*Hovden-Osloturen er inkludert i skolepengene, og det medfølger ingen ekstra kostnader

 

 

 

 

Dette sier elevene
Tonje Ø. Torp Tonje Ø. Torp

Hvorfor valgte du å gå på Barn i Fokus?

Jeg valgte å gå på Barn i Fokus for få kunnskaper som jeg kan ta med meg i videre studier. Jeg tenkte dette året kunne gi meg fine erfaringer og kunnskaper om barn og unge, gjennom praksis, interessante besøk (som f.eks Stines Sofies Stiftelse og SMSO) og teori. 

Hva liker du best ved å være elev på denne linjen?

Det jeg liker best er at vi får være to uker i praksis. I tillegg hadde vi en fin og lærerik tur til Spania, hvor vi fikk være med på aktiviteter med barn fra ulike land, og se hvordan det er tilrettelagt til barn her. Det gir også en større forståelse for andre kulturer.

Hvordan fungerer undervisningen?

Undervisningen er veldig variert. Vi har blant annet gått på koselige turer i skogen, hatt morsomme formingsprosjekter, sett relevante filmer og vært i praksis.

Hvordan har du utviklet deg i løpet av året?

I løpet av året har jeg blitt bedre til å forholde meg til, og å forstå andre.

Hva har du lært i løpet av året?

Jeg har lært mer om arbeid med barn og ungdom. For eksempel om ulike psykiske og fysiske utfordringer, og hvordan oppgaver en ansatt i barnehage kan ha.

Hvorfor skal noen velge Barn i Fokus på Folkehøgskolen Sørlandet?

Fordi dette er en linje hvor personer med interesse for barn og ungdom får utviklet sine kunnskaper gjennom morsom og variert undervisning. I tillegg får du en engasjert og kunnskapsrik lærer, som er lett å bli glad i!