Over 100.000 kroner inn til skolens prosjekter!

Hvert år samler skolen inn penger til barn og unge i andre deler av verden! - Vi støtter to prosjekter; Tamboskolen i Ecuador og AMU-prosjektet i Rwanda.

Når pengene skulle telles opp kunne vi med glede overføre 80.000 kroner til Tamboskolen og over 33.000 til AMU-prosjektet.

Vi er veldig glade for innsatsen som våre elever gjorde i fjor! - og det vet vi at mange andre også er! Ikke minst barna og de unge som direkte berøres av hjelpen vi har samlet inn!

Vi håper at årets elever også finner gnist og motivasjon til å samle inn mange penger til to veldig viktige prosjekter!

 

Litt fakta om prosjektene våre:

- Tamboskolen i Ecuador

Er en skole for kichwa-indianere i Ecuador. I lang tid har indianerbefolkningen blitt sett ned på, og marginaslisert, i Ecuador. De har ikke fått lov til å bruke sitt eget språk i skolen. Mange barn har opplevd at den vanskelige situasjonen i hjemlandet har ført til at foreldrene reiser til andre land for å prøve lykken. Mange barn blir da alene igjen med besteforeldrene. Disse barna er blant de som går på Tamboskolen. 

På skolen lærer de om sin egen kultur og lærer de å være stolte av sin kulturelle bakgrunn. 

- AMU "Associaton Mwana Ukundwa" ("organisasjonen elskede barn").

Dette er en organisasjon som holder til i Rwanda. Den ble stiftet av Mama Rose, som etter folkemordet i Rwanda viet livet sitt til å hjelpe andre. AMU jobber med barn og familier rammet av HIV / AIDS, og hjelper dem blant annet med mat og medisiner. De jobber preventivt mot HIV / AIDS gjennom f.eks. å spre informasjon. De jobber med barn på gata. De som ikke har noe hjem prøver de å finne familier til de.

SISTE INNLEGG